Naslovnica

OŠ Ivana Mažuranića

 

 

O ŠKOLI

DJELATNICI

PRODUŽENI BORAVAK

SLOBODNE AKTIVNOSTI

USPJESI ŠKOLE

ZANIMLJIVOSTI

FOTOGALERIJA

<< Natrag <<

 

PROGRAMI KOJE FINANCIRA GRAD NOVI VINODOLSKI

Program provođenja izborne nastave za učenike mlađih razreda podrazumijeva rano učenje informatike od 1.- 4. razreda 1 sat tjedno za 4 grupe. Taj eksperimentalni program ranog učenja informatike provodi se već treću godinu.
Program produženog boravka učenika mlađih razreda provodi se u dvije grupe, a organiziran je prvenstveno za učenike putnike od 1. do 4. razreda kojima se do dolaska autobusa nudi u dvije učionice boravak uz stručan nadzor i vođenje. Također je ponuđeno i roditeljima iz Novog Vinodolskog a koji rade te im djeca nemaju gdje biti poslije škole da mogu ostajati u produženom boravku.

Djeca na produženom boravkuDjeca na produženom boravku

Djeca na produženom boravku

Programi izvannastavnih aktivnosti obuhvaćaju: Stvaralačke radionice - grafička radionica, Lidrano, scenske sekcije koje njeguju čakavski izričaj i sudjelovanje učenika na susretima i manifestacijama koje organiziraju Ministarstvo prosvjete i športa Republike Hrvatske, PGŽ, Grad Novi i drugi. Lidrano podrazumijeva izdavanje klasičnog i elektronskog školskog lista, te sudjelovanje na međugradskoj i međuopćinskoj smotri, županijskoj i državnoj smotri. Pokret " Znanost mladima" uključuje školska natjecanja, međugradsku i međuopćinsku, županijsku i državnu smotru. Glazbene i folklorne aktivnosti su zbor: veliki i mali, pjevačka klapa, izvorni folklor: mali i veliki i izvorni sopilaši.

Svake godine nagrađuju se najbolji učenici završnog osmog razreda prigodnim knjigama kao znak pažnje i zahvale za dosadašnji rad. Učenika generacije svake godine se daruje poklonom. Tu se podrazumijevaju knjige (rječnici ) i/ili tehnički uređaj (foto aparat ili neka informatička oprema).

Zahvaljujući Gradu svake godine sustavno se obnavlja i popunjava knjižni fond i tako obogaćuje školsku knjižnicu na zadovoljstvo učenika.

Školska knjižnica

Školska knjižnica nudi velik izbor knjiga i školske literature

S ponosom se može istaći da je OŠ Ivana Mažuranića jedna od rijetkih škola koja u svojem sastavu ima i Osnovnu glazbenu školu. Djeci se omogućuje da osim redovite osnovne škole mogu završiti i osnovnu glazbenu školu koja nije obavezna ali koja je elementarni korak ukoliko se odluče u daljnjem školovanju opredijeliti i u glazbenom smjeru. Planirana sredstva namjenjuju se za nabavu instrumenata i didaktičkih pomagala te za smotre i natjecanja.

Osnovna Gazbena školaOsnovna Glazbena škola

Osnovna Glazbena škola u Nvom Vinodolskom

Učenici koji su uključeni u Školski športski klub "Delfin" prošle školske godine postigli su zapažene rezultate na sportskom planu. Imamo prvake Države u rukometu, prvake Županije u rukometu i košarci. ... Više ...

Medalje osvojene na raznim natjecanjima

Medalje osvojene na raznim natjecanjima

Nadalje se sufinancira projekt učeničke radionice "vršnjaci pomagači", radionice u kojoj aktivno sudjeluju izabrani učenici od 5. do 8. razreda. Mladi ljudi rijetko traže pomoć od odraslih osoba. Kada imaju problem pomoć najčešće traže od prijatelja. Cilj ovog projekta je naučiti medijatore (odabrane vršnjake) da uoče problem, postanu model za pružanje pomoći te da sami nađu rješenje za pomoć u razredu ili školi ne čekajući autoritet. Na ovaj način razvija se drugačiji način shvaćanja odgovornosti i zrelosti. Voditeljice projekta su psihologinja škole profesorica Andrea Bačić Pavat i profesorica hrvatskog jezika Sanja Pavelić.

Prije dvije godine dio je učitelja prošao prve cikluse seminara za učitelje: Put ka kvalitetnoj školi - školi bez prisile. To je ciklus seminara permanentnog stručnog usavršavanja učitelja koji bi se mogao održavati vikendima u našoj školi za dvije grupe učitelja (ukupno 30 učitelja ). Učitelji bi također sami participirali dio seminara, što je također uvjet organizatora seminara, a radi razvijanja svijesti o važnosti ulaganja u vlastito stručno usavršavanje.

Zahvaljujući financijskoj potpori Grada Novog Vinodolskog i županije Primorsko-goranske u 2004. godini uspješno je zamijenjen krov Športske dvorane. Investicija vrijedna 240.000,00 Kn koliko je koštala zamjena pokrova krova dvorane donijela je preduvjete za izmjenu poda športske dvorane. Moramo naglasiti da je financijsko sudjelovanje Grada u zamjeni pokrova športske dvorane (iznos od 40.000.00 KN) bio jedan od presudnih faktora da uđemo u županijski proračun sanacija.

Športska školska dvorana

Zamijenjeni krov na Športskoj dvorani

Za 2005. godinu planirala se zamjena poda športske dvorane. Funkcija dvorane odnosno njena upotreba je svakodnevna. Tijekom cijelog tjedna u radnim danima ujutro se održava redovita nastava tjelesno zdravstvene kulture (30 sati ), a poslije podne su uključeni u rad s djecom sportski klubovi (32 sata). Moramo naglasiti da je dvorana u funkciji rada s djecom i subotom, a svake druge nedjelje se održavaju košarkaške utakmice našeg košarkaškog kluba. Nedavno je, zhavaljujući Gradu Novom Vinodolskom, obnovljena stolarija na zgradi Onove škole. Grad Novi Vinodolski sustavno financira obnovu stolarije i fasade na školi.

Obnovljena školska stolarijaObnovljena školska stolarija i fasada

Obnovljena stolarija na zgradi Osnovne škole